> Projektit   projects > Vuoden Nuoret Menestyjät TOYP The Outstanding Young Persons
Etusivu (homepage)
Mäntsälän Nuorkauppakamari
JCI Mäntsälä in English
Projektit  (projects)
Vuoden Nuoret Menestyjät TOYP The Outstanding Young Persons
YHTEISKUNTAHANKE II
YHTEISKUNTAHANKE I
Palveluhakemisto
'Mäntsälä Yellow and White Pages'
Mäntsälän Messut
Mäntsälä Fair
Joulupuu
Christmas Tree
Positiivisin mäntsäläläinen
The Most Positive Person of Mäntsälä
Kansainvälisyys (international)
Tapahtumakalenteri (events)
Tapahtunutta (past events)
Tuotteet (products)
Yhteistyökumppanit   (partners)
Miksi jäseneksi? (why join us?)
Lataamo (downloads)
Kuvagalleria (gallery)

 

Mäntsälän Nuorkauppakamari
PL 19
04601 Mäntsälä
kamari@jcmantsala.com
0400-709267

y-0780548-5

Vuoden Nuoret Menestyjät (TOYP = The Outstanding Young Persons) on maailmalla korkealuokkaiseksi arvostettu palkinto, joka jaetaan omalla alallaan menestyneille 18 - 40-vuotiaille Suomen kansalaisille. Palkinto tuo mainetta, kunniaa ja mahdollistaa suomalaisten tekojen ja osaamisen tunnetuksi tekemisen myös ulkomailla. Sekä antaa arvostusta tehdylle työlle ja ansoitumiselle.
Ehdokkaaksi asetettava henkilö on saavuttanut elämässään jotain merkittävää. Valintakriteereinä ovat mm. miten ehdokas toteuttaa JCI Creedin kohtaa "ihmiskunnan palveleminen on elämän parasta työtä", miten ehdokkaan saavutukset palvelevat yhteiskuntaa, kansakuntaa ja maailmaa ja miten ehdokkaan persoonallisuus ja toiminta innostaa muita. Ehdokkaan mahdollisia ansioitumisalueita ovat: 1. Liike-elämä ja talous, 2. Politiikka, lainsäädäntö ja hallinto, 3. Akateeminen maailma, 4. Kulttuuri, 5. Etiikka ja uskonto, 6. Maailmanrauhan edistäminen, 7. Humanitäärinen ja vapaaehtoistoiminta, 8. Tiede ja teknologia, 9. Henkilökohtainen kasvu, 10. Lääketiede.

Henkilön toiminnassa arvostetaan:  Ammattimaisuutta, avoimuutta, tehokkuutta, tuotteistettua toimintaa, itsenäistä vastuunottoa omasta kehityksestä, sekä rohkeutta lähteä omalle tielle.

Vuosittain palkitaan kolme Suomen nuorta menestyjää Vuoden Nuoret Menestyjät -gaalassa Suomen Nuorkauppakamareiden vuosikokouksessa huhtikuussa. Voittajahakemukset lähtevät edelleen kansainväliseen TOYP-kilpailuun syksyn Junior Chamber International (JCI) maailmankokoukseen.

Kilpailu on toteutettu Suomessa vuodesta 1990 asti eli tuleva vuosi 2010 on kilpailun 21. vuosi. Kaksitoista kertaa Suomi on saanut mainetta myös kansainvälisesti: viimeisin Suomen TOYP of the World voittaja on Marko 'Signmark' Vuoriheimo, joka palkittiin JCI:n maailmankokouksessa Tunisiassa 17.11.2009.

Vuoden 2009 TOYP voittajia Suomessa olivat Marko 'Signmark' Vuorenheimo (kulttuuri) - Artisti,
Kategoria: Kulttuuri, Ehdottaja: Saija Lintula, Keurusseudun Nuorkauppakamari ry - JCI palkittu,  Hannes Lohi (lääketiede) - Tutkimusryhmän johtaja / Professori, Helsingin yliopisto, Kategoria: Lääketiede, Ehdottaja: Mira Piispa, Vihdin Nuorkauppakamari ry sekä  Sofi Oksanen (kulttuuri) - Kirjailija,  Ehdottajat: Mira Kariola ja Jussi Vesala, Keskuspuiston Nuorkauppakamari ry